מס רכבים חשמליים

מיסוי רכבים חשמליים הוא נושא דינמי מאוד. לשם ההמחשה ונכון לתחילת ינואר 2025, מס הקנייה של רכב חשמלי שאמור היה לעלות השנה מ-35% ל-83%, יועלה כפי הנראה רק ל-45%. המיסים מושפעים משיקולי מדיניות כספית של המדינה, אשר משתנים עם הזמן ובהתחשב בהכנסות המדינה ממיסים בכלל. יש גם יחס מסוים בין מיסים לרכבים מסוגים שונים – כאשר הכנסות המדינה ממיסוי מסוג אחד לרכב קטנות (כמו "בלו" על רכב לא חשמלי), אנו עשויים לראות עלייה במיסוי רכב מסוג אחר (כמו מיסוי רכב חשמלי). 

במאמר זה, תוכלו לקרוא על מצבו הנוכחי של מיסוי הרכבים החשמליים בארץ וגם תחזית (זהירה) להמשך:

המיסים על רכב חשמלי

בעלי רכבים חשמליים משלמים כיום את המיסים הבאים: 

  • מס קנייה – מס הקנייה על רכבים חשמליים עמד ב-2024 על 35% ועלה בינואר 2025 ל-45%. מס זה מבוסס על מחיר הרכב, אשר מושפע מעלויות הובלתו לארץ ומעלויות ביטוח הרכב החשמלי. לכאורה, אלה שני גורמים שאמורים להיות יציבים למדי. אך באפריל 2024 כלכליסט דיווח על עלייה של כאלף דולר בממוצע במחיר רכבים חשמליים, עקב עלייה בעלויות הביטוח וההובלה. זאת, עקב התקפות החות’ים מתימן על ישראל, אשר חייבו שינוי במסלול הובלת הרכבים לארץ. כפי שציינו קודם – מיסוי רכבים חשמליים הוא נושא דינמי ומשתנה!
  • מע"מ – מע"מ הוא בפועל מעין מס קנייה נוסף. גם כאן חל בינואר 2025 שינוי משמעותי מאוד: עליית המע"מ מ-17% ל-18%. 
  • מכס – ביבוא אישי של רכב חשמלי, מלבד תשלום מס קניה ומע״מ, יש לשלם גם דמי מכס (אשר גם נחשב למס).

מס רכבים חשמליים – מה צפוי בהמשך? 

החל משנת 2026 ייתכן שבעלי רכבים חשמליים ישלמו מס "נסועה" (קילומטראז’) של 15 אגורות לקילומטר. כמו כן, מאז 2023 מדובר גם על מיסוי של טעינת הרכב החשמלי. שני מיסים אלה עדיין בשלבי חשיבה ובדיקה שונים. גם מהיבטים טכניים כמו אופן מדידת הקילומטראז’ או היקף הטעינה וגם מבחינת אפשרות שילוב המיסים או אולי בחירה באחד בלבד. 

מה היחס למיסוי רכב רגיל?

ברור שהמדינה מעודדת שימוש ברכבים חשמליים והדבר מתבטא גם במיסוי. בין השאר

  • מס קניית רכב חדש שאינו חשמלי הוא בגובה 83% משווי הרכב. כלומר משמעותית גבוה יותר מהמס על רכישת רכב חשמלי (שעומד כאמור על 45%). 
  • "מס בלו" הוותיק שמוטל על רכישת דלק (בנזין או דיזל), לא מוטל על רכבים חשמליים. 
  • מה לגבי אגרת רישוי? יש האומרים שזהו באופן מעשי מס ולא אגרה. בכל מקרה, אגרת הרישוי לרכב חשמלי עמדה ב-2024 על סכום אחיד ומוזל של 426 ש"ח. האגרה המוזלת בוטלה והחל מינואר 2025 נכנסה לתוקף אגרה רגילה ויקרה יותר (בגובה שמשתנה לפי מחיר דגם הרכב). 

הטבות המס שמתמרצות רכישת רכב חשמלי 

ככלל, סוגי רכבים שונים נהנים מהטבות מס שונות, לפי המידה שבה הם "ירוקים". ככל שהרכב יותר מזהם, כך ההטבה תקטן. המדינה מבצעת חישוב מורכב למדי של הטבות אלה. אך כעקרון, רכבים חשמליים נחשבים לירוקים במיוחד ולכן מי שרוכשים אותם נהנים מההטבות היותר גדולות. עם זאת, גובה תקרת ההטבה ברכישת רכבים חשמליים ירד ב-2025 ל-35,000 שקלים, לעומת 50,000 ש"ח ב-2024.

לסיכום

יש לא מעט הוצאות כספיות סביב רכבים חשמליים וכשחושבים על כך, תשומת הלב נמשכת באופן טבעי לעלות הרכישה ולעלויות ההטענה השוטפות. אך כפי שראיתם, גם מיסוי הרכבים החשמליים הוא חלק משמעותי מסך כל ההוצאות עליהם. כדאי לשים לב לכך וגם מומלץ לעקוב אחר ההתפתחויות בנושא זה, שסביר שעוד נראה.  

כותב המאמר

קרא עוד

מנכ"ל ומייסד ישראוולט – יזם, איש של אנשים ומאמין גדול באנרגיה ירוקה ובפתרונות טעינה אמינים, איכותיים ובטוחים.

צריכים עמדת טעינה לרכב? השאירו פרטים!

מאמרים שעושיים לעניין אותך

צרו קשר והתחברו
לעתיד החשמלי

דברו איתנו *2604

צרו קשר והתחברו לעתיד החשמלי

צוות ישראוולט כאן לכל שאלה, ייעוץ או תמיכה. השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דברו איתנו: *2604

צריכים עמדת טעינה?
השאירו פרטים!