האם ניתן להטעין טסלה בכל עמדת טעינה?

דגמי טסלה מוכרים בעולם בתור רכבים חשמליים אטרקטיביים ויוקרתיים. במדינות רבות נתח השוק של החברה בתחום הוא גדול באופן משמעותי ואף עומד על למעלה מ-50%. 

טסלה נכנסה לישראל בשנת 2021. בתחילה פרצה אל השוק באופן משמעותי וכבשה קרוב ל-60% ממנו. עם השנים הנתח שלה ירד באופן דרמטי בגלל המחירים שהיא גבתה לצד כניסתן של חברות אחרות לשוק. כיום הנתח של חברת טסלה בשוק הישראלי עומד על קרוב ל-15%. 

השאלה איך מטעינים רכב חשמלי חשובה באופן כללי. ספציפית ברכישת טסלה, חשוב להיות מודעים לנקודה משמעותית מאוד, שעשויה להשפיע על חוויית השימוש ברכב זה. מדובר בכל מה שקשור לטעינה של רכבי טסלה. 

כיצד ואיפה ניתן להטעין רכבי טסלה?

לפני שנענה על השאלה כיצד ואיפה ניתן להטעין רכבי טסלה, נענה תחילה על שאלה בסיסית, האם ניתן להטעין את הרכב בכל עמדת טעינה. בעיקרון התשובה היא לא. זה אחד הקשיים איתם מתמודדים אנשים המעדיפים לרכוש רכב של טסלה על פני רכבים של חברות אחרות. 

כחלק מהייחוד של החברה היא פיתחה עמדות טעינה מותאמות עבור דגמים הרכבים שלה. אלו עמדות Wall Connector ו- Superchargers. עמדות ביתיות וציבוריות שאמורות לספק חווית טעינה ייחודית, יעילה ומהירה יותר מעמדות רגילות, אך לא בכל מקום ניתן למצוא אותן.

עם זאת, חשוב לציין, ישנם מתאמים ומחברים שיכולים לעזור ולחבר את הטסלה לעמדות טעינה שאינן של החברה. העניין הוא, שטעינה בעזרת מחברים ומתאמים מאריכה את זמן הטעינה ולא בכל תחנת טעינה ניתן להשתמש בהם את זמן הטעינה ולא בכל תחנת טעינה ניתן להשתמש בהם. 

מה צריך לדעת על טעינת טסלה

ישנם 4 סוגים של עמדות טעינה ציבוריות ופרטיות בהן אפשר להשתמש לצורך טעינת רכב טסלה. כל בעל רכב יכול לבחור את התחנה הרלוונטית עבורו על פי צרכיו ומיקומו. 

  • Wall Connectorעמדת טעינה לטסלה ביתית המיוצרת באופן ייחודי על ידי חברת טסלה עבור דגמי החברה. העמדה פועלת באמצעות זרם AC ומסוגלת לספק טעינה של 77 ק"מ בשעת אחת. 

ניתן להתקין את העמדה בחניה של בתים פרטיים, מבנים משותפים ומבני עסקים. אפשר להיעזר בה על מנת להטעין את הרכב בלילה, כך שבבוקר הסוללה שלו תהיה מלאה. מומלץ להשתמש בעמדות אלו באופן קבוע בשביל להטעין את הסוללה ולשמור עליה. 

חשוב לציין, ניתן לחבר עמדת Wall Connector לרשת האינטרנט הביתית וכך אפשר לעדכן את התוכנה של העמדה, ליהנות מגישה מרחוק ולבצע מעקב אחר נתוני שימוש. החיבור גם מאפשר לבצע שיתוף של מספר עמדות במקביל, באופן שיאפשר טעינה של עד ארבעה רכבי טסלה בו זמנית ממעגל חשמלי אחד. 

  • Superchargers – עמדת טעינה ציבורית מהירה שפותחה במיוחד על ידי טסלה. העמדה מאפשרת להטעין 80% מהסוללה ב-20 עד 50 דקות. 

תחנות עם מטענים אלו ממוקמות לרוב במקומות מרכזיים, למשל, תחנות דלק, חניונים ועוד. הן יכולות לשרת נהגים בנסיעות ארוכות, בינעירוניות, המחפשים להטעין את הרכב שלהם במהירות. עם זאת, מומלץ לא להשתמש בהן באופן קבוע בשביל לא לגרום נזק לסוללה. 

  • Destination Charging – עמדות טעינה ציבוריות איטיות המיועדות לבעלי טסלה ומאפשרות להם לבצע טעינה מלאה תוך 4 עד 6 שעות.

מטענים אלו אפשר למצוא בחניונים של מקומות עבודה, בתי מלון, חניונים של מרכזים מסחריים ובמקומות נוספים. עמדות אלו מהוות פתרון עבור בעלי טסלה השוהים במקום מסוים זמן ממושך ואינם מחפשים או זקוקים לטעינה מהירה. 

  • עמדות צד שלישי – עמדות ציבוריות שאינן מיועדות ספציפית לרכבי טסלה אך אפשר להשתמש בהן באמצעות מתאמים ומחברים.  זמן הטעינה בעמדות אלו נמשך בין 4 עד 8 שעות, אך זה תלוי בסוג המטענים, המתאמים והמחברים בהם משתמשים. 

עמדות צד שלישי הן עמדות ציבוריות המותקנות בתחנות דלק, חניונים ובמקומות אחרים. הן מיועדות לכל בעלי רכבים חשמליים. בעלי טסלה, זקוקים, כאמור, למתאמים ומחברים. ברוב התחנות בישראל אפשר למצוא מתאם מסוג Type 2 Mennekes. בעל רכב טסלה עצמו מקבל בזמן הרכישה מתאמים לשימוש בעמדות אלו. על מנת להרחיב את האפשרויות שלו, הוא יכול לרכוש מתאמים נוספים בנפרד.  

לפני שמגיעים אל עמדות אלו, חשוב לבדוק את הפרטים הבאים:

  • איזה סוג מחבר מותאם לדגם הטסלה. 
  • אילו כבלים עומדים לרשותנו (קצרים, ארוכים).
  • מהירות הטעינה של העמדה. 

האם ניתן להטעין רכב טסלה בשקע רגיל?

רכבים חשמליים ניתן להטעין בשלוש רמות:

  • רמה 1 – טעינה באמצעות שקע רגיל, 120 וואט. טעינה איטית מאוד שיכולה להגיע גם ל-24 שעות. 
  • רמה 2 – טעינה באמצעות זרם AC עם שקע 240 וואט. טעינה הנמשכת 4-8 שעות. 
  • רמה 3 – טעינה באמצעות זרם DC. נחשבת לטעינה המהירה ביותר ויכולה להטעין 80% אחוז מהסוללה תוך 30 דקות. 

גם רכבי טסלה ניתן להטעין באמצעות שקע ביתי רגיל, 120 וואט. זאת באמצעות מתאם המאפשר לחבר אותו אליו. אך יש לזכור שזמן הטעינה עם שקע כזה יהיה ארוך מאוד ויקח הרבה זמן עד שהסוללה תיטען במלואה. 

מנגד, מדובר בפעולה חסכונית מאחר והיא לא דורשת השקעה בהתקנת עמדת טעינה או רכישת ציוד מיוחד. אם בוחנים אך ורק שיקול כלכלי, אז משתלם להשתמש בשקע רגיל. בשביל לבצע טעינה בצורה כזו, יש לוודא תחילה שמערכת החשמל הביתית והשקע עצמו, חזקים מספקים ויכולים לשאת בעומס. 

בסיכומו של דבר, הפתרון הטוב ביותר עבור בעלי טסלה הוא להתקין בחנייה מתקן טעינה ייעודי, Wall Connector, המאפשר להטעין את הרכב בצורה מהירה ויעילה ולא להסתפק בשקע רגיל לטעינה. גם אם זה דורש הוצאות נוספות. כך חוסכים זמן המתנה עד שהסוללה תתמלא ומשתמשים במתקן טעינה ייעודי ומותאם לרכב.

סיכום

רכבים חשמליים של טסלה מספקים יוקרה ואיכות, אך כל מי שרוכש דגם של החברה צריך לקחת בחשבון שעליו להשתמש בעמדות טעינה מותאמות עבור הרכב שבבעלותו. עליו להיערך לכך, בין אם הוא מעוניין להתקין עמדת טעינה ביתית ובין אם הוא מעוניין להיעזר בעמדה ציבורית.

ראו גם: טעינה לפי מותג רכב

כותב המאמר

קרא עוד

מנכ"ל ומייסד ישראוולט – יזם, איש של אנשים ומאמין גדול באנרגיה ירוקה ובפתרונות טעינה אמינים, איכותיים ובטוחים.

צריכים עמדת טעינה לרכב? השאירו פרטים!

מאמרים שעושיים לעניין אותך

צרו קשר והתחברו
לעתיד החשמלי

דברו איתנו *2604

צרו קשר והתחברו לעתיד החשמלי

צוות ישראוולט כאן לכל שאלה, ייעוץ או תמיכה. השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דברו איתנו: *2604

צריכים עמדת טעינה?
השאירו פרטים!