עלות טעינה לרכב חשמלי

כולנו רוצים לתרום לסביבה ולנסוע על רכב פחות מזהם, אבל עם כל הגזרות הכלכליות שנוחתות עלינו כמעט כל בוקר, רבים מסתכלים בעיקר על החיסכון הכספי.

הרבה מאוד אנשים שואלים אותנו כמה עולה להטעין רכב חשמלי בישראל, והאם ההבדל לעומת תדלוק רכב בנזין בתחנת דלק רגילה הוא באמת כל כך משמעותי.

אז קודם כל צריך לעשות את ההפרדה בין טעינה בעמדת טעינה ביתית לבין טעינה ציבורית. הטעינה בתחנת טעינה ציבורית היא הרבה יותר יקרה.

עלות טעינה ממוצעת לרכב חשמלי בעמדה ביתית 

עלות הטעינה בטעינה ביתית תלויה במחיר החשמל. אם ניקח מחיר קבוע (באופן תיאורטי) של 61.45 אגורות לקוט"ש ורכב חשמלי שנוסע 5 ק"מ על כל קוט"ש, נקבל עלות של 12.29 אג' לקילומטר.

רכב קטן וחסכוני יותר בדרך כלל עושה 6 ק"מ לקוט"ש. אז המחיר יהיה נמוך יותר ויעמוד על 10.24 אג' לקילומטר.

חישוב עלות טעינה לרכב חשמלי 

הנוסחה שהצגנו למעלה היא מאוד בסיסית ולוקחת בחשבון מחיר אחיד של תעריף החשמל. (ראו: כמה עולה קילו וואט חשמל) בפועל היום אפשר לקבל הנחה משמעותית אם עוברים לאחת מספקיות החשמל החלופיות. 

לדוגמה, יש חברות שנותנות תעריף נמוך יותר באופן משמעותי בלילה (ובכל מקרה את רוב הטעינה מבצעים בלילה). לעומת זאת, יש חברות שנותנות הנחה קטנה יותר, אך למשך כל היום. ראו בהרחבה: מתי כדאי להטעין רכב חשמלי

חישוב עלות הנסיעה לרכב שלכם צעד אחר צעד:

כדי לחשב כמה עולה לכם להטעין את הרכב לחודש, השתמשו בנוסחה הבאה:

Kh/kWh) * KWhPrice * 100) = עלות הצריכה החודשית / שנתית שלכם

Kh – מספר הקילומטרים שאתם נוסעים בחודש או שנה

kWh – צריכת הקוט"ש לקילומטר

KWhPrice – המחיר לקוט"ש שאתם משלמים.

ניקח דוגמה אמיתית מהחיים: 

כמו שאמרנו, רכב חשמלי ממוצע צורך בין 5 ל6 קוט"ש לכל קילומטר שהוא נוסע. לכן לצורך הדוגמה ניקח את הממוצע שהוא 5.5 קוט"ש.

נניח שאתם נוסעים בחודש 830 ק"מ (או בערך 10,000 ק"מ בשנה) , כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחלק 830 ל-5.5. המספר שקיבלתם הוא מספר הקוט"ש שאתם צורכים לאורך כל הנסיעות במהלך חודש אחד. 

במקרה הזה 150.9 קוט"ש.

מכיוון שאנחנו יודעים את המחיר לקוט"ש (61.45 אג' נכון לרגע כתיבת שורות אלו), כל מה שנשאר לנו לעשות זה להכפיל את שני המספרים ולחלק ל-100 (אחרת נקבל את הסכום באגורות).

כך נראית הדוגמה המעודכנת:

830 / 5.5 = 150.9

150.9 * 61.45 / 100

המחיר שקיבלנו לחודש הוא 92.7 ₪, פחות משליש מיכל ברכב ממוצע…

תוכלו להשתמש גם בטבלת העזר הזו:

קילומטרטאז' שנתי (ש"ח) עלות חודשית ממוצעת (ש"ח) עלות שנתית ממוצעת (ש"ח)
10,000 92.59 1,111.11
15,000 138.89 1,666.67
20,000 185.19 2,222.22
25,000 231.48 2,777.78

אם אתם לא זוכרים כמה קילומטרים עשיתם בשנה האחרונה, תוכלו לבדוק את הקילומטראז' שנמדד בעת הטסט (ומופיע ברישיון) ולחשב את ההפרש ממד הקילומטרים באוטו. 

טיפ נוסף: מכיוון שהממשלה מודיעה לפני כל שינוי במחיר החשמל, אנחנו ממליצים לרשום את מספר הקילומטרים הנוכחי בכל פעם שכזו. כך תוכלו לחשב בנפרד את העלות לכל תקופה ולהגיע לאומדן שנתי מדויק יותר.

עלות טעינת לרכב חשמלי בטעינה ציבורית

לגבי עלות טעינה בעמדת טעינה ציבורית יש לנו חדשות טובות וחדשות רעות: בניגוד לטעינה ביתית, שהיא תמיד טעינת AC סטנדרטית, יש תחנות עם טעינה מהירה בשם DC, בטעינת DC תוכלו להטעין את הרכב טעינה מלאה בזמן שבין כחצי שעה עד שעה.

עם זאת, שימו לב:

יש גם תחנות עם טעינה רגילה שלוקחת בדרך כלל לפחות 5 שעות ויכולה להתקרב גם ל10 שעות לטעינה מלאה, בדומה לבית (למרות שרוב הנהגים לא מטעינים את כל הסוללה).

בשני המקרים מדובר בטעינה מאוד יקרה שמתחילה מאזור ה-75 אג' לקוט"ש, אבל בפועל יכולה להגיע גם לשני שקלים לקוט"ש ובמקרים של תחנות יקרות במיוחד אפילו מעבר לכך…

ברוב התחנות ישנן שעות יקרות ושעות זולות יותר, כך שחשוב לקחת גם את זה בחשבון. 

קל לראות שבטעינה ציבורית חלק גדול מהחיסכון הולך לאיבוד וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את השאלה כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי – מהזמן שצריך להמתין ועד ההפסד הכלכלי של הדבר.

אני רוצה לעבור לרכב חשמלי – כמה אני אחסוך בטעינה בבית?

הכנו במיוחד עבורכם מחשבון שיפשט עבורכם את העבודה. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לבחור את מספר הקילומטרים שאתם עושים בשנה.

כאן יש גרף להתרשמות כללית שממחיש את גודל החיסכון:

גרף עלות טעינה לרכב חשמלי

גרף עלות טעינה לרכב חשמלי

אגב, נתון מעניין שפורסם בכלכליסט הוא שבעלי רכבים חשמליים נוסעים בממוצע 43% יותר מאשר בעלי מכוניות מונעות בנזין, מעט יותר מ-20,000 ק"מ. ומן הסתם, ככל שנוסעים יותר, כך גם החיסכון גדול.

שאלות נפוצות

אני נמצא הרבה בדרכים ולא ישן תמיד בבית, האם יש לי דרך לחסוך בטעינה ציבורית?

כמו שאמרנו, טעינה כזו תמיד תהיה יקרה יותר, אך קיימות אפליקציות רבות שיעזרו לכם לדעת מתי הכי כדאי לטעון. האפליקציות האלו מתחלקות לשניים:

1.אפליקציות שמתבססות על חוכמת ההמונים.

2.אפליקציות של החברות שמפעילות את תחנות הדלק בהן נמצאות עמדות הטעינה. בחלק מאלו ניתן לרכוש מנוי שיעניק לכם הוזלה מסוימת או פשוט לצבור נקודות. 

לכן, ההמלצה שלנו היא לעשות רישום של המסלולים הכי נפוצים שאתם נוסעים בהם ולחפש בדיוק אילו תחנות טעינה ציבוריות נמצאות בו.

כמה עולה עמדת טעינה ביתית ואיך זה משפיע על החיסכון לעומת רכב בנזין?

אם לוקחים בחשבון את עלות העמדה עצמה ואת עלות ההתקנה, מגיעים לסדר גודל של 5,000 עד 6,000 ₪. 

אם תסתכלו בטבלאות, תוכלו לראות שאפילו אם אתם נוסעים רק 10,000 ק"מ בשנה, החיסכון השנתי מגיע לסכום של לערך 3,000 ₪. כלומר, תחזירו את ההשקעה הזו תוך כשנתיים.

שמעתי שהממשלה רוצה להטיל מס על נסיעה חשמלית, מה זה אומר?

נכון. קיימת החלטה עקרונית להטיל מס "חשמלי" החל משנת 2026. המס יהיה בגובה של 15 אג' על כל ק"מ נסיעה. עם זאת, בישראל, כמו בישראל, אוהבים מאוד להכריז הכרזות ולתכנן תכנונים שיכולים להתהפך בין לילה או בהתאם לצרכים פוליטיים. לכן אנחנו ממליצים לא להתרגש ולעקוב אחרי ההתפתחויות.

כותב המאמר

קרא עוד

מנכ"ל ומייסד ישראוולט – יזם, איש של אנשים ומאמין גדול באנרגיה ירוקה ובפתרונות טעינה אמינים, איכותיים ובטוחים.

צריכים עמדת טעינה לרכב? השאירו פרטים!

מאמרים שעושיים לעניין אותך

צרו קשר והתחברו
לעתיד החשמלי

דברו איתנו *2604

צרו קשר והתחברו לעתיד החשמלי

צוות ישראוולט כאן לכל שאלה, ייעוץ או תמיכה. השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דברו איתנו: *2604

צריכים עמדת טעינה?
השאירו פרטים!