זמני הטעינה של רכבים חשמליים, הם בין הדברים שמטרידים לעתים את מי ששוקלים לרכוש רכב כזה. זאת, כחלק מנושא הטעינה בכללו, שהוא שונה מהותית מתדלוק רכב מבוסס מנוע בעירה פנימית. נושא זה אכן כולל לא מעט דברים חדשים ללמוד וניתן לומר שיש בהטענה סרבול מסוים. בנוסף, אין תשובה אחת קבועה לשאלה כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי. אך זה לא ממש חסרון שמצדיק הימנעות מרכישת רכב כזה או בהכרח מפריע בשימוש השוטף בו. מהם סדרי הגודל? מה עוד חשוב לדעת? ואילו התפתחויות מעניינות ואפילו מהפכניות צפויות בכך בעתיד הלא רחוק?
כמה זמן לוקחת טעינת רכב חשמלי – סדרי הגודל
בהמשך נסביר מדוע יש הבדלים בזמני הטעינה. אך ראשית ובתור סדר גודל כללי, אלה כמה נתונים ממחישים (נכון לינואר 2025):
היכן טוענים? | כמה זמן זה לוקח בממוצע? |
בעמדה ביתית | כ-5 עד 12 שעות |
בעמדה ציבורית רגילה (AC) | כ-3 עד 9 שעות |
בעמדה ציבורית מהירה (DC) | 20 – 30 דקות לטעינת 80% מהסוללה (*) |
(*) אחרי שמגיעים לטעינה של 80%, קצב הטעינה יורד באופן ניכר. הדבר נובע מאופן הפעולה של סוללות הרכבים החשמליים ואין הרבה מה לעשות בנידון. אך אם יודעים זאת מראש, ניתן להתחשב בכך ולא להיות מופתעים.
טיפ חשוב: לזמני הטעינה בפועל בעמדה ציבורית, תצטרכו להוסיף את זמני ההגעה לעמדה ואת זמני המתנה לכך שהיא תתפנה.
מה משפיע על הזמן שלוקח להטעין רכב חשמלי?
הזמן שהטעינה תימשך בפועל, נובע משילוב גורמים טכניים שונים ובהם בולטים במיוחד
- קיבולת הסוללה – זו המקבילה החשמלית ל"גודל מיכל הדלק”. כשם שברכבים רגילים יש מיכל דלק של 25 עד 50 ליטר, גם ברכבים חשמליים ישנו טווח קיבולות לא קטן. למשל מצברי 40 קוט”ש לעומת מצברי 70 קוט"ש.
- קצב הטעינה המרבי שהרכב יכול לעמוד בו – אשר נקבע על ידי הספק מטען הרכב (onboard charger).
- עוצמת העמדה – עמדות הטעינה נחלקות בגדול לשניים מבחינת המהירות: עמדות טעינה רגילות (AC) ועמדות ציבוריות מהירות (DC). הטעינה בעמדה מהירה היא כצפוי היקרה ביותר. טעינה ביתית היא טעינה איטית אך גם הזולה והאיכותית ביותר, אשר שומרת על אורך חיי הסוללה בצורה המיטבית.
עוד כמה נקודות חשובות, על זמן טעינת רכב חשמלי
מבין הדקויות הרבות שמסביב, כדאי לשים לב גם לנקודות אלה:
- לא ריק ולא מלא – לרוב, לא מגיעים עם הרכב החשמלי למצב שבו הוא ריק לגמרי. מאחר שבמצב כזה הוא פשוט לא ייסע (אלא אם הוא היברידי)! במקביל, לא תמיד תצטרכו הטענה מלאה – אולי דרושה לכם כרגע רק נסיעה קצרה יחסית. כך שאם שואלים כמה זמן לוקחת טעינת רכב חשמלי, כדאי לזכור גם את השאלות – מאיזה מצב טעינה מתחילים? ולאיזה מצב מעוניינים להגיע?
- טעינה דרך שקע חשמל רגיל – כמה זמן לוקחת טעינה דרך שקע חשמל ביתי רגיל, עם הכבל שמכונה “כבל סבתא” (או בשם מדויק יותר "כבל טעינה נייד לרכב חשמלי”)? התשובה התקינה היא עד שעתיים. מדוע? מאחר שטעינה כזו לא נועדה להתבצע באופן שוטף אלא במצבי חירום. התשתית הביתית הרגילה, פשוט לא בנויה עבור הטענה מהירה של רכבים חשמליים בהספקים גבוהים ובזמן קצר. לכן מסיבות בטיחותיות, ישנה גם ההמלצה להגביל אותה לעד שעתיים.
- מערכת תלת פאזית – טעינה ביתית עשויה להיות מהירה יותר, אם היא מתבצעת דרך תשתית חשמל תלת פאזית. ראו עוד באותו בנושא: האם צריך תלת פאזי לעמדת טעינה?
כיצד מחשבים זמני טעינה?
חישוב זמן הטעינה של רכב חשמלי הוא נושא מורכב. סיבה אחת לכך הזכרנו קודם, בהקשר הירידה בקצב הטעינה כשמגיעים לרף ה-80%. אך יש נוסחאות שונות שמפשטות את החישוב ומאפשרות לקבל הערכת זמן טובה מספיק. זו דוגמת חישוב כזה, בארבעה שלבים פשוטים יחסית:
- לרשום כמה אחוזי טעינה אנחנו רוצים? לצורך הדוגמה נאמר 80%. וכמה כבר יש? נאמר שבסוללת הרכב נותרה 20% מהטעינה המרבית.
- ממה שרוצים (0.8) נפחית את מה שכבר יש (0.2) ונקבל את אחוזי הטעינה שנצטרך להטעין בפועל. כלומר 0.6.
- כעת נכפול זאת בהספק סוללת הרכב, שהוא לצורך הדוגמה 80 קילוואט שעה. 0.6 כפול 80 שווה 48.
- כעת נחלק בהספק תחנת הטעינה, שנאמר שהוא עומד על 100 קילוואט שעה. קיבלנו 0.48 שעות. כלומר, כחצי שעה טעינה.
כמה זמן ייקח בעתיד להטעין רכב חשמלי? צפו להפתעות!
כמו כן, חשוב לזכור שטכנולוגיית הרכבים החשמליים משתנה בהתמדה ולטובה כמובן. שינויים אלה מתמקדים במידה רבה בנקודות שמפריעות לרוכשי ומשתמשי הרכבים החשמליים, מאחר שהיצרנים מעוניינים כמובן להגדיל את המכירות. זמני ההטענה הם בהחלט בין הנקודות האלה. כך שבשנים הקרובות, סביר שנראה צמצום הדרגתי שלהם. חושבים שחידושים כאלה עשויים להיות זניחים ואין מה לבנות עליהם? אז אולי תחשבו אחרת אחרי ששבדיה תתחיל לבנות את הכביש שהיא מתכננת מזה מספר שנים, אשר כולל מערכת טעינה אלחוטית. מערכת זו טוענת רכבים חשמליים תוך כדי תנועתם באופן אלחוטי (בשיטה אלקטרומגנטית). משמע – טעינה באפס זמן! מהיר מספיק בשבילכם? ייקח לזה כמה שנים לעבוד ולרכבים החשמליים להיות תואמים לכך. אבל כשזה יקרה, מערכת כזו תשאיר את רכבי הדלק הרחק מאחור, גם בהיבט זמני הטעינה / תדלוק.
לסיכום – טווח הזמנים שציינו עונה על השאלה כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי ואלה לא זמנים זניחים. אך הם גם לא מוגזמים. השימוש הרחב והמתרחב ברכבים מסוג זה, מעיד על כך באופן חד משמעי.