בין אינספור האפליקציות לסמארטפונים שמקלות על החיים, יש כמובן גם לא מעט שנועדו עבור נהגי רכבים חשמליים. מתוכן, ללא ספק בולטות ושימושיות במיוחד האפליקציות לטעינת רכב חשמלי. מה מציעות האפליקציות המובילות? מהם האתגרים סביב השימוש בהן? ואיזה פתרון אמור להקל עליכם בנושא זה בקרוב?
אפליקציות עזר לטעינה – המגוון הרחב
ראשית, נציין שבתחום הרכב החשמלי יש
- אפליקציות לניהול עמדות טעינה פרטיות – מספקות אפשרויות שימושיות מאוד, כגון הפעלה וכיבוי הטעינה מרחוק, בחירת שעות טעינה זולות ומעקב אחר צריכת אנרגיה. (כמו שיש לנו בישראוולט) מאמר זה לא עוסק בהן.
- אפליקציות שמציעים יצרני רכבים חשמליים – כוללות תכונות שימושיות רבות. כגון שליטה ברכב מרחוק (הפעלת מיזוג, נעילה / פתיחה), בדיקת מצב הסוללה ועדכוני תוכנה מרחוק. הן גם עשויות לכלול סיוע באיתור תחנות טעינה, ניווט אליהן ואפילו תשלום. אך הן לא נותנות מענה מקיף ואיכותי לנושא הטעינה כמו אפליקציות ייעודיות לכך.
- אפליקציות של ספקי תחנות הטעינה הציבוריות – עשויות להציע יכולות שימושיות רבות, כגון הזמנת מקום מראש בעמדת טעינה. אבל..
הסיבוך בטעינה הציבורית
מה מפריע לבעלי רכבים חשמליים ישראלים לגבי עמדות טעינה ציבוריות? לפי סקר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מ-2024, הם מוטרדים בעיקר מהיעדר עמדות טעינה ציבוריות פנויות, מחיר הטעינה ואיתור העמדות. למי שמנוסה רק עם רכב בנזין, זה עשוי להישמע מוזר. אך חשוב להבין שעם רכב חשמלי, אין בינתיים בישראל את הנוחות של תדלוק רכב בנזין – לאתר תחנה בקלות, לתדלק במהירות ולשלם בפשטות. בהמשך נציג התפתחות עתידית מעניינת שצפויה בנושא זה. אך נכון לאפריל 2025, נהג רכב חשמלי בישראל זקוק לאפליקציה של חברת תחנות הטעינה בכדי להטעין ולשלם בה. אלא שכל חברה נותנת מענה באפליקציה רק לשימוש בתחנות שלה. לכן בפועל, הנהג מוריד אפליקציות רבות של חברות טעינה שונות ונרשם לכל אחת מהן עם פרטי האשראי שלו (סיכון אבטחה מוגדל). יש לכך חלופה מסוימת, אך גם היא מסורבלת – שימוש בכרטיסים מיוחדים של אותם ספקים.
מה עושים עם אפליקציות לטעינת רכב חשמלי?
פתרון חלקי לכך מציעות אפליקציות ייעודיות לטעינת רכב חשמלי, שלא שייכות לחברות עמדות הטעינה. תכונות אופייניות של אפליקציות אלה הן הצגת מיקום תחנות טעינה (כולל בקרבת הרכב), צפייה בזמינות העמדה ובמחירים ושיתוף מידע נוסף על עמדות הטעינה (כמידע על תקלות, דירוג משתמשים ותמונות). אפליקציות אלה עשויות להציע גם סיוע בתכנון מסלול, מבחינת תחנות טעינה שזמינות לאורכו.
בהקשר אפליקציות אלה תשמעו גם על מגבלות רבות, אם כי הן לא בהכרח מגבלה של אפליקציה ספציפית. הכוונה בעיקר לחוסר יכולת לשלם על הטעינה ולמידע שאינו מלא מספיק או עדכני מספיק.
אלה כמה דוגמאות בולטות במיוחד, של האפליקציות הייעודיות:
Cello – הפתרון הלאומי לאפליקציות טעינה? כן ולא.
Cello היא אפליקציה של חברת סלופארק, שמיוחדת בכך שהיא נוצרה בעקבות מכרז ממשלתי. הרעיון במכרז היה לספק לציבור אפליקציה שתפתור את האתגרים שהזכרנו קודם. בפועל, המידע באפליקציה חלקי, מאחר שחלק מרשתות הטעינה סירבו לשתף נתונים מלאים לגבי העמדות שלהן. ובכלל, כדאי לקחת בחשבון שהמידע באפליקציה מגיע מהספקים עצמם. זהו מידע על תחנות של 10 ספקי עמדות טעינה, כולל עלות, מהירות הטעינה, זמינות התחנה בזמן אמת והשוואה בין התחנות. ניתן גם לתכנן באפליקציה מסלול נסיעה בהתאם לתחנות.
PlugShare – הבינלאומית הבולטת
PlugShare היא אפליקציה בינלאומית בולטת ולכן היא שימושית בנסיעות בחו"ל. אך היא מציעה מידע גם על תחנות טעינה בישראל. פלאגשר זמינה בחינם, אך ניתן לשלם בכדי להשתמש בה ללא פרסומות. היא כוללת חוות דעת של נהגים אחרים, אפשרות הוספת ועדכון פרטים על תחנות טעינה והעלאת צילומים של תחנות. האפליקציה יודעת לסנן מראש מידע ולהציג רק תחנות טעינה שמתאימות לרכב שלכם (אם תזינו את פרטיו). ניתן לקבל התראה כאשר נפתחת תחנת טעינה חדשה בקרבתכם ויש גם אפשרות תכנון נסיעות.
Grivo – מידע על ספקים מסחריים וגם פרטיים
זו היא אפליקציה ישראלית, אשר מציגה מידע כולל מחירים, זמינות שקעים ואפשרות טעינה, לגבי עמדות טעינה מספקים רבים. גריבו גם כוללת רשת חברתית של בעלי מטענים ביתיים, עם אפשרות הזמנת טעינה ותשלום עליה באמצעות האפליקציה. היא מעדכנת את הנהגים כאשר נוספת רשת חדשה לאפליקציה, דרך רשימת הדיוור או בהודעה באפליקציה עצמה.
ABRP – מתכננת עבורכם מסלולים
A Better Route Planner היא אפליקציה בינלאומית בולטת שממוקדת בתכנון מסלול נסיעה, תוך התחשבות בתחנות הטעינה שזמינות בדרך. מזינים לאפליקציה את דגם הרכב ואת יעד הנסיעה והיא תתכנן בהתאם לכך היכן לעצור להטענה ותציג מידע מסייע כמו זמן הנסיעה המשוער. תוך כדי הנסיעה עצמה, ניתן לבצע שינויים בתכנון המסלול וגם לקבל מידע עדכני יותר אם ישנו.
אפליקציה לטעינת רכב חשמלי – תשובות לכמה שאלות חשובות
- האם אפשרית טעינה באמצעות כרטיס האשראי בלבד? רוב עמדות הטעינה הציבוריות לא מאפשרות זאת, אלא רק דרך אפליקציה.
- מה לגבי Waze? – ווייז אכן מציגה עמדות רבות במיוחד וכמובן מסייעת עם הניווט באופן מתקדם מאוד. אבל היא מוגבלת ביחס לאפליקציות האחרות.
- האם רכבי טסלה שונים בהקשר זה? – עבור בעלי רכבי טסלה שמטעינים ברשת תחנות הטעינה הייעודית של החברה (Superchargers) יש אפליקציה רשמית של החברה. היא כוללת תכונות כגון הצגת זמינות עמדות בזמן אמת, חישוב עלות טעינה לפי מודל רכב, התראות על השלמת הטעינה וחיוב אוטומטי דרך חשבון המשתמש.
- מה יהיה עם כל הבלגן במידע על העמדות ובאפליקציות? במרץ 2025 אושרה בקריאה טרומית בכנסת, הצעת חוק שתחייב את חברות הטעינה לתמוך באפליקציית טעינה אחת (תיבחר על ידי שר האנרגיה). שם החוק: "דלקן אוניברסלי לרכב חשמלי" (או "טעינת רכב חשמלי באמצעות יישומון תשלום אחוד").
בשורה התחתונה, הפתרון הנוח ביותר הוא שימוש בעמדת טעינה ביתית. אך גם זה לא תמיד מספיק. אם אתם למשל בטיול ארוך עם הרכב, תצטרכו לאתר עמדות טעינה מתאימות. במבט לעתיד, ניתן להעריך די בביטחון שמורכבות נושא הטעינה תצטמצם. כולל ובמיוחד, בכל הקשור לאפליקציות העזר לטעינת רכב חשמלי.