איך מטעינים רכב חשמלי בעמדה ציבורית?

אם תרכשו רכב חשמלי, איך יהיה תהליך ההטענה? מורכב? פשוט? ממושך? מהיר? ואיך מוצאים עמדה פנויה? 

רכב חשמלי ועמדות טעינה הם אלמנטים טכנולוגיים מתקדמים ומורכבים. זה המצב ברמת הטכנולוגיה שמאחורי הקלעים. אך מצידם של בעלי הרכבים (לאחר היכרות קצרה), העניינים נראים בדיוק ההפך – פשוטים למדי! בואו נראה כיצד זה מתבטא, בכל הנוגע לשאלה שמטרידה רבים שלא מכירים את הרכבים האלה מקרוב: איך מטעינים רכב חשמלי בעמדה ציבורית?

ראשית – לתכנן את הזמנים 

כשלב מקדים לתהליך הטעינה, כדאי לקחת בחשבון את הזמנים שיידרשו למטרה זו: הזמן להגעה לעמדת הטעינה, זמן הטעינה בפועל (שתלוי במידת הטעינה שאתם רוצים, גודל הסוללה ועוד) וזמן החזרה מעמדת הטעינה. רבים משלבים זאת עם סידורים נוספים שיש להם לעשות ומתכננים מראש מה לעשות בזמן ההמתנה לטעינת הרכב. אולי תרצו גם לבחור סוג עמדה (מהירה או רגילה), בהתחשב במגבלות הזמן שעומד לרשותכם.  

כתזכורת, נציין שבעמדות הטעינה ישנה חלוקה כללית לעמדת טעינה מהירה (DC) או עמדת טעינה רגילה (AC). בעמדה המהירה הטעינה תיקח כחצי שעה ובאיטיות יותר היא תיקח כמה שעות.  ראו: כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי?

תהליך טעינת רכב חשמלי בעמדה ציבורית

תהליך הטעינה עצמו, עובר בדרך כלל דרך השלבים הבאים: 

  • חיפוש עמדה פנויה – איתור עמדה פנויה במפת עמדות טעינה לרכבים חשמליים. תוכלו למצוא מפות כאלה באתרים שונים שעוסקים בכך וגם באפליקציות שונות. כדאי לשים לב במיוחד לאתרים ואפליקציות של מפעילי עמדות הטעינה, אשר מציגים מידע עדכני בזמן אמת.
  • הגעה לעמדה – מגיעים לעמדה וחונים קרוב מספיק בכדי לחבר את כבל הטעינה. 
  • חיבור הרכב לעמדה – פותחים את פתח הטעינה ברכב. ברכבים מבוססי דלק פתח זה ממוקם לרוב בצד, אך ברכבים חשמליים תמצאו אותו לרוב בצידו הקדמי או האחורי. מוודאים שהחיבורים בעמדה, בכבלים וברכב מתאימים. כעת מחברים את כבל הטעינה (הכבל של העמדה או אם אין כזה, את הכבל שאמור להיות לכם ברכב). 
  • הזדהות מול המערכת – מזדהים באמצעות כרטיס RFID או אפליקציה.
  • תשלום וטעינה – מבצעים תשלום ומפעילים את הטעינה דרך העמדה. 
  • סיום הטעינה – תוכלו לעצור את הטעינה מתי שיתאים לכם, באמצעות צג עמדת הטעינה או דרך האפליקציה. כעת נותר לכם רק לנתק את הכבל ולהחזיר אותו למקומו. 

איך מטעינים רכב חשמלי בעמדה ציבורית? כמו סמרטפון

אולי אתם מכירים את העיקרון הבא, מטעינת הסמרטפון שלכם: מומלץ שלא להגיע לריקון מלא של סוללה חשמלית או קרוב לכך. באופן דומה, מומלץ שלא להטעין באופן מלא, אלא קצת פחות מכך. הדבר נכון לגבי סמרטפונים וגם רכבים חשמליים. 

שיעור תאוריה קצר

אגב, בהגעה לעמדת הטעינה תראו שהיא מסומנת בתמרור המיוחד הבא (תמרור ס 130):

אם יש מתחתיו גם אייקון של מצבר, כמו בתמונה הבאה, פירוש הדבר "תחנת טעינה והחלפת מצבר לרכב חשמלי" (תמרור ס 132): 

עכשיו נבלבל אתכם קצת – מה פירוש התמרור הבא? 

זהו תמרור ס 131 ופירושו תחנת החלפת מצבר לרכב חשמלי. כלומר, זו לא עמדת טעינה לרכב חשמלי. 

ראו גם: איזה תמרור משמעו עמדת טעינה לרכב חשמלי?

מה אם לא מספיקים להטעין רכב חשמלי בעמדה ציבורית? 

סוללת הרכב התרוקנה ואתם רחוקים מדי מעמדת טעינה ציבורית. מה עושים? הרי אי אפשר ללכת לתחנת הדלק הקרובה ולמלא בקבוק מים בקצת חשמל. הפתרון המיידי עשוי להיות הזמנת שירותי חילוץ רכב חשמלי, אשר מציעים הטענת חירום – אפשרות שאמורה להיות מכוסה גם בביטוח הרכב (עם מגבלות שונות). אך ברור שמוטב שלא להגיע למצבים כאלה וזה מוביל אותנו ל.. 

טיפ אחרון ואולי החשוב מכולם 

בעלי רכב חכמים לא מטעינים רכב חשמלי בעמדה ציבורית! מדוע? מאחר שיש אלטרנטיבה הרבה יותר נוחה, זולה ופשוטה: עמדת טעינה ביתית. עמדה כזו מאפשרת לשלם פחות וגם לחסוך בזמן. האם אתם נוסעים לתחנת טעינה מיוחדת, בכדי להטעין סמרטפון? מקדחה נטענת? שואב אבק? מטעינים בבית וחוסכים.  

לסיכום

לאחר שמטעינים רכב חשמלי בעמדה ציבורית פעם או פעמיים, זה כבר הופך להרגל. התהליך לא מסובך ושסביר ש"תיכנסו לעניינים" בקלות ובמהירות. 

כותב המאמר

קרא עוד

מנכ"ל ומייסד ישראוולט – יזם, איש של אנשים ומאמין גדול באנרגיה ירוקה ובפתרונות טעינה אמינים, איכותיים ובטוחים.

צריכים עמדת טעינה לרכב? השאירו פרטים!

מאמרים שעושיים לעניין אותך

צרו קשר והתחברו
לעתיד החשמלי

דברו איתנו *2604

צרו קשר והתחברו לעתיד החשמלי

צוות ישראוולט כאן לכל שאלה, ייעוץ או תמיכה. השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דברו איתנו: *2604

צריכים עמדת טעינה?
השאירו פרטים!