חילוץ רכב חשמלי

בעלי רכבים אולי מכירים היטב את הרכב הפרטי שלהם, אבל הם אינם חשמלאי רכב או מכונאים. מה גם, שלגבי רכבים חשמליים ספציפית, לנהגים רבים עדיין אין ניסיון רב. כך שאם הרכב נתקע באמצע הדרך, לא תמיד ברור מה הסיבה לכך ומה עושים. למעשה, גם אם ברורה לכם הסיבה, כמו סוללה מרוקנת או פנצ’ר, עדיין חזרנו לשאלה – מה עושים? התשובה המרכזית לכך (ויש נוספות, שגם עליהן נסביר) היא להזמין שרות חילוץ רכב חשמלי. 

מתי ובגלל מה, רכב חשמלי דורש חילוץ?

רכב חשמלי עשוי לדרוש סיוע מיוחד של מקצוענים או "חילוץ", עקב התרוקנות סוללה, פנצ’ר או כשל טכני אחר שמונע ממנו לתפקד. מאחר שמדובר ברכב חשמלי, זה עשוי להתבטא גם בכשלים שמיוחדים לרכבים כאלה, כגון תקלות תוכנה.

 

אילו שירותים זמינים במסגרת חילוץ רכב חשמלי?

במקרה הנפוץ של סוללה מרוקנת, השירות יהיה טעינת הסוללה, החלפת הסוללה או גרירת הרכב. 

לגבי תקרים, נזכיר שלרוב החשמליות אין גלגל רזרבי. במצב כזה תוכלו לקבל סיוע בתיקון הגלגל במקום או החלפתו או גרירה למוסך שמתקן צמיגים. עוד זמינים, שירותי סיוע בסיסי בתקלות אחרות, פתיחת רכב נעול וחילוץ שטח (לרכב שנתקע בבוץ וכדומה). 

מה מיוחד בגרירת רכב חשמלי דווקא? 

גרירת רכבים היא פעולה נפוצה שנדרשת פעמים רבות בחילוץ. רכב חשמלי מחייב מבחינה זו ידע ומיומנות מיוחדים, מכמה סיבות. הוא כבד יותר מרכב רגיל ונהג הגרר צריך לקחת זאת בחשבון בנסיעה. עוד לפני כן, עבור אופן הרמת וחיבור הרכב לגרר, יש להתחשב בהבדלים טכניים ביחס לרכב רגיל, כגון מיקום המנוע החשמלי והסוללות. 

דרך נפוצה לגרור רכבים שאינם חשמליים, היא באופן כזה שבו הגלגלים האחוריים על הכביש והקדמיים על הגרר. כלומר, תוך כדי נסיעה, הגלגלים האחוריים יסתובבו. אבל ברכב חשמלי, זה כבר סיפור אחר. נאמר שנסעתם ברכב החשמלי שלכם, שמתם לב שהסוללה עומדת להיגמר ועצרתם בצד. כעת הפעלתם את בלם היד וגם השארתם את המזגן פועל בגלל הקור וגם את הרדיו בכדי להיות בעניינים וגם את המגבים (בכדי לראות את הגרר).. כשהגרר מגיע, הנהג שלו מבקש מכם לשחרר את בלם היד, בכדי שהגלגלים יוכלו להסתובב. אבל עכשיו כבר אין מספיק מתח לכך בסוללה. אי אפשר לשחרר את הבלם. מה עושים? 

תסריט שני: הגרר מגיע, לא הפעלתם את בלם היד והגלגלים חופשיים להסתובב. אז אפשר לגרור? לא! למה? כי הגרירה תגרום כאמור לסיבוב הגלגלים ומאחר שזה רכב חשמלי, הסיבוב ייצור מתח! המתח יגיע למערכות החשמל של הרכב, כולל המחשב שלו וכל זאת, מבלי שהרכב עובד באופן תקין. משמע – ללא שום בקרה. מבלי להיכנס לפרטים טכניים, מדובר במצב גרוע שעלול לפגוע באלקטרוניקה הרגישה של הרכב. אז מה עושים? פתרון פשוט הוא לנתק את הגלגלים מהמנוע בעזרת העברת הרכב למצב ניוטרל. אלא שיש רכבים חשמליים בלי ניוטרל. גם אם יש מצב ניוטרל, כניסה למצב זה תדרוש אספקת חשמל. כלומר אם הסוללה מרוקנת, לא תוכלו לעבור לניוטרל. מה עושים עכשיו? 

התשובה היא שעוקפים את כל הסיבוכים האלה ולפעמים סיבוכים טכניים נוספים, בכך שמרימים את הרכב החשמלי כולו על רכב הגרר. אפשרות נוספת, היא שרק חלקו הקדמי של הרכב הנגרר החשמלי יהיה על הרמפה של הגורר, בעוד שגלגלי הרכב האחוריים ימוקמו על עגלה קטנה מיוחדת ("דולי"). 

מה כלול במחיר? 

חילוץ רכב חשמלי עשוי לכלול רכיבים רבים, אך העיקריים הם אלה: 

  • קריאת השרות – תעלה 800 ש"ח עד 1,000 ש"ח. 
  • שירותי הגרירה – עשויים להיות מעט יקרים יותר ברכב חשמלי. גרירת רכב פרטי לא חשמלי ל-10 ק"מ תעלה 150-300 ש"ח בהתאם לנסיבות (המיקום, השעה, אם זה חג או לא חג ועוד). גרירת רכב חשמלי תעלה לפחות 50 ש"ח יותר. 
  • טעינת חירום – טעינת חירום לרכב חשמלי שנתקע עולה כ-50 ש"ח לקילוואט. כמה קילוואט יהיה דרוש לכם בדיוק, תלוי בנסיבות ובשיקולים שלכם. ככלל, כל קילוואט יאפשר לרכב לנסוע כ-5 ק"מ. אגב, עלויות לקילוואט בהטענה ביתית, תוכלו לראות במאמר כמה עולה קילו וואט חשמל?

כיצד מוזילים? תשובות לכמה שאלות נפוצות

  • האם יש השתתפות של הביטוח? – ביטוחי רכב חשמלי כוללים באופן שגרתי גם התייחסות לשירותי טעינה, גרירה ודרך. כמה בדיוק ההשתתפות ומה הם התנאים? תלוי במה שסיכמתם עם חברת הביטוח. 
  • אולי אני לא באמת צריך להזמין חילוץ וחבל על הכסף? אם אתם מתלבטים, אפשר להסתייע בשרות תמיכה טלפוני. ואכן, יש מצבים שבהם אנשים זקוקים רק לייעוץ קצר, שהוא זול ומהיר יותר מהזמנת גרר. 
  • אם נתקעתי בגלל סוללה שנגמרה, האם אפשר במקום הזמנת שרות חילוץ רכב חשמלי, פשוט להטעין מרכב אחר? כמו שעושים עם מצבר רכב רגיל שהתרוקן? מסתבר שכן! במידה והרכבים תואמים לטכנולוגיה המיוחדת לכך שנקראת V2L (או Vehicle-to-Load).   
  • האם יש דרך פשוטה יותר להתמודד עם מצבי סוללה מרוקנת? בהחלט. פשוט לא להגיע למצב כזה! קל להימנע מכך, בעזרת עמדת טעינה ביתית. אך אם בכל זאת הגעתם למצב של סוללה מרוקנת, מה שעשוי לחסוך מכם את הצורך להזמין שירותי חילוץ הוא "בוסטר התנעה". מוצר כזה זמין גם לרכבים חשמליים ותוכלו לחשוב עליו פשוט כעל סוללה ניידת שאתם מחזיקים תמיד ברכב. בשעת הצורך, הבוסטר יטעין את סוללות הרכב בתהליך פשוט ומהיר. 

איך לבחור שירות לחילוץ רכב חשמלי?

בחירת שרות גרר מתאים כדאי לעשות כמובן מראש ולא רק כאשר אתם כבר במצב חירום. בחירה בנחת, תאפשר לכם להשוות, לבחור היטב ואולי גם להרשם מראש לשרות כזה, בתשלום חודשי קבוע. בכל מקרה, מומלץ לשים לב לנקודות הבאות:

  • ניסיון – חברה עם ניסיון ספציפית ברכבים חשמליים. זה גם אומר כמובן, שלחברה כזו יהיה את הציוד המקצועי המתאים. 
  • מוניטין – נקודה שלא קל אבל חשוב לבדוק. הטוב ביותר, הוא כאשר יש לכם המלצות על החברה מאנשים אמינים בעיניכם, שהתנסו אישית בשירותיה. ביקורות באינטרנט אפשר וכדאי לחפש, אך מומלץ לקחת בערבון מוגבל. במיוחד לגבי ביקורות נלהבות מדי או שליליות באופן מוגזם. 
  • מחיר – מחיר שמתאים לכם הוא בוודאי חשוב, לאור העלויות הלא קטנות של שירות מסוג זה. מומלץ לבקש הצעת מחיר עם פירוט כל רכיבי המחיר ובהתייחס למצבכם הספציפי. כך לא תופתעו לגלות, כשהגרר כבר אצלכם, שצריך להוסיף למחיר גם.. וגם.. וגם.. מה, לא אמרו לכם? הצעת מחיר מפורטת! לא להתבייש.  

ועצה לסיום: מינעו מראש "הפסקות חשמל" ברכב שלכם וצמצמו את הצורך בשירותי חילוץ רכב חשמלי. איך? 

התקינו עמדת טעינה ביתית איכותית!  

כותב המאמר

קרא עוד

מנכ"ל ומייסד ישראוולט – יזם, איש של אנשים ומאמין גדול באנרגיה ירוקה ובפתרונות טעינה אמינים, איכותיים ובטוחים.

צריכים עמדת טעינה לרכב? השאירו פרטים!

מאמרים שעושיים לעניין אותך

צרו קשר והתחברו
לעתיד החשמלי

דברו איתנו *2604

צרו קשר והתחברו לעתיד החשמלי

צוות ישראוולט כאן לכל שאלה, ייעוץ או תמיכה. השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דברו איתנו: *2604

צריכים עמדת טעינה?
השאירו פרטים!